WORKSHOP TRANSGENDER ERFGOED IN ZEELAND

WORKSHOP TRANSGENDER ERFGOED IN ZEELAND

WORKSHOP TRANSGENDER ERFGOED IN ZEELAND

✅Rondleiding, workshop, lunch
Na een rondleiding door de expositie gaan we dieper in op de persoonlijke levensgeschiedenissen van oudere transpersonen. Welke betekenis hebben zij voor ons? We gaan onderzoeken hoe we inspiratie uit de geschiedenis kunnen halen. En hoe wij op onze beurt kunnen bijdragen aan het bewaren van transgender erfgoed voor de toekomst. Denk aan foto’s, brieven, kunstuitingen, dagboeken, vlogs, evenementen. Als je wilt, mag je een stuk persoonlijk transgender erfgoed meenemen om over te vertellen. Na afloop is er voorzien in een lunch.
✅Begeleiders
De workshop wordt gegeven door Alex Bakker en Eveline van de Putte. Alex is historicus, schrijver en samensteller van de tentoonstelling. Eveline is een bevlogen verhalenverteller en auteur. Haar boeken Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen en Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender ouderen zetten de bewogen levens van lhbti+ ouderen in de spotlight.
Meld je voor 1 september aan of vraag om meer informatie door te mailen naar: alex.bakker@gmail.com
✅Tijd en plaats
16 september 2023, 11-13 u, lunch na afloop
Bevrijdingsmuseum Zeeland, Coudorp 41 in Nieuwdorp (enkele minuten rijden vanaf Goes; carpool-opties in overleg met COC Zeeland)

Word nu lid!

Word nu lid: alleen een krachtig COC Zeeland, gesteund door een grote achterban, kan een vuist maken richting overheden, instellingen en de samenleving! Word lid van COC Zeeland, voor jezelf en voor anderen! Jouw steun is hard nodig.

Klik hier om lid te worden

Welkom op onze nieuwe website

Welkom op de vernieuwde website van COC Zeeland. Onze informatie is in een nieuwe jasje gegoten.