Coming out

Coming out

Coming out

Een coming out houdt in, dat je aan je omgeving vertelt dat je homo- of biseksuele gevoelens hebt, dat je (ook) op mensen van hetzelfde geslacht valt. Dit hoeft geen enkel probleem op te leveren, maar vaak heb je toch wel een aantal vragen of moeilijkheden waar je tegenaan loopt. Veel mensen vinden het sowieso moeilijk om over hun gevoelens te praten met mensen in hun directe omgeving.

Op de website comingout.nl kunnen zowel jongeren als ouderen terecht die homo- of biseksueel zijn of zich afvragen of ze het zijn. Je kunt verhalen van anderen lezen die hun coming out al achter de rug hebben wat jouw kan helpen met je eigen coming out. Natuurlijk kan jij ook anoniem je eigen coming out-verhaal vertellen waar je anderen weer mee kan helpen. Middels een forum kan je vragen stellen aan de andere leden van het forum, bijvoorbeeld over hoe je het moet vertellen, of over hoe je überhaupt kunt weten dat je homo- of biseksueel bent. Maar ook eerder gestelde vragen in het forum kunnen een steun in de rug voor je zijn. Verder kan je op de website veel informatie vinden betreffende het onderwerp coming out.

Ook bij COC Zeeland kan je anoniem terecht voor informatie en advies over jouw coming out. Kijk hiervoor op de pagina Telefonische opvang. Natuurlijk ben je ook altijd welkom in ons café om met een vrijwilliger of een van onze leden in gesprek te gaan.


Word nu lid!

Word nu lid: alleen een krachtig COC Zeeland, gesteund door een grote achterban, kan een vuist maken richting overheden, instellingen en de samenleving! Word lid van COC Zeeland, voor jezelf en voor anderen! Jouw steun is hard nodig.

Klik hier om lid te worden

Welkom op onze nieuwe website

Welkom op de vernieuwde website van COC Zeeland. Onze informatie is in een nieuwe jasje gegoten.