Hulp bij aangifte

Hulp bij aangifte

Hulp bij aangifte

Als je geïntimideerd wordt of het slachtoffer bent geworden van geweld tegen homoseksuelen is het van belang dat hiertegen aangifte wordt gedaan. Wil je informatie of advies over wat je moet doen als jij dit meegemaakt hebt of wil je hulp bij aangifte dan kan je contact opnemen met Switchboard. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina Telefonische opvang.

Hoe kun je aangifte doen?

Je kunt aangifte doen op elk politiebureau. Steeds vaker moet dit op afspraak. De aangifte kan door iedere agent worden opgenomen. Vindt je het prettiger om de aangifte te laten opnemen door een agent die affiniteit heeft met LHBT-personen? Neem dan contact op met Roze in Blauw. De agenten van Roze in Blauw Zeeland-West-Brabant bieden een luisterend oor, verwijzen door, bemiddelen en ondersteunen LHBT’s en betrokkenen bij het doen van een melding of aangifte.

Ben je slachtoffer geworden van een incident dat gerelateerd is aan geaardheid of genderidentiteit, of vermoed je dat iemand in jou omgeving bedreigd of lastiggevallen wordt vanwege het feit dat zij lesbisch, homo, biseksueel of transgender zijn?

Bel bij spoed direct 112

Geen spoed maar wel politie? Bel dan 0900-8844 of stuur een mail naar rozeinblauw.zeeland-west-brabant@politie.nl.

Let op! Om de cijfers van het geweld tegen LHBT’ers in kaart te brengen is het voor de politie noodzakelijk om in de aangifte op te nemen dat het gaan om geweld vanwege je seksuele geaardheid. Mocht de agent hier niet naar vragen, zorg er dan voor dat je zelf dit laat opnemen in de aangifte.

Als je wilt kan in plaats van je eigen adres het adres van het bureau worden opgegeven als woonadres, dan komen je eigen adresgegevens niet in het proces-verbaal.

Hoe is het wijkteam te bereiken?

Je kunt 24 uur per dag bellen met 0900-8844 en vragen naar een van de buurtagenten van het wijkteam van jouw wijk.

Slachtofferhulp

Ben jij slachtoffer van intimidatie of van geweld tegen LHBTI+ dan kan je indien nodig slachtofferhulp inschakelen. Als slachtoffer kan je namelijk te maken krijgen met een doolhof van instanties, schaderegelingen, juridische procedures en emoties. Bureau Slachtofferhulp helpt om de zaken op een rij zetten en kan bijvoorbeeld informeren over de mogelijkheden voor schadevergoeding. Slachtofferhulp is gratis.

Telefoon: 0900-0101 (lokaal tarief)

Website: www.slachtofferhulp.nl


Word nu lid!

Word nu lid: alleen een krachtig COC Zeeland, gesteund door een grote achterban, kan een vuist maken richting overheden, instellingen en de samenleving! Word lid van COC Zeeland, voor jezelf en voor anderen! Jouw steun is hard nodig.

Klik hier om lid te worden

Welkom op onze nieuwe website

Welkom op de vernieuwde website van COC Zeeland. Onze informatie is in een nieuwe jasje gegoten.